Medlem‎ > ‎

Fagkrav

Beskrivelse av Refleksologforeningens fagkrav og tittelbruk

Fagkrav

Alle medlemmene må dokumentere tilstrekkelig utdanning/kunnskaper innen;

1. Refleksologiens historie og grunnleggende filosofi og elementlære.
  2. De enkelte kroppsdelenes refleksologi, spinasystemet, funksjonssystemet, polarisering, kroppspråk/holdning.
  3. De enkelte kroppsdelenes refleksologi defineres som foten, leggen, låret, bekkenet, magen, brystet, ryggen, skulderbladet, hånden, under- og overarm, øret, tungen, ansiktet og kraniet.
  4. Menneskets anatomi, fysiologi og sykdomslære.
  5. Klientbehandling, kommunikasjon, service og etikk.
  6. Medlemmene må dokumentere minimum 150 behandlinger samt praksis under veiledning.

For å sikre medlemmenes faglige nivå må medlemmene dokumentere etterutdanning tilsvarende 12 timer per 2 år.

Tittel

Foreningens medlemmer får rett til å benytte tittelen "Refleksolog" i utøverregisteret. Dette gjelder også refleksologer under godkjent utdanning.
Retten til å benytte tittelen "Refleksolog" faller bort dersom refleksologen ekskluderes fra foreningen eller refleksolog under utdanning avbryter utdanningen eller ikke innen rimelig tid tilfredsstiller foreningens ordinære fagkrav.

Godkjente skoler og kurs