I media

OBS! Husk å logge på for å se medlemssaker

Her publiserer vi lenker til aktuelle saker i andre media. Vi gjør oppmerksom på at artiklene og innslagene står for seg selv og ikke alltid samsvarer med Refleksologforeningens offisielle synspunkter.

Refleksolog mot allergi.

lagt inn 18. apr. 2018, 11:53 av Benjamin Alexander Vangen   [ oppdatert 27. apr. 2018, 08:19 ]

Mike Naylor fra Mjøndalen har kraftig pollenallergi som bare har blitt værre med årene. I sommer prøvde han refleksolog for første gang, og har hatt en mye bedre sesong.Nytt og ukjent behandlingstilbud på Kolbotn: Refleksologi

lagt inn 2. mar. 2018, 03:45 av Benjamin Alexander Vangen

BEHANDLER: - Refleksologi henspiller på «referert smerte». Ved å trykke på ømme punkter over alt på kroppen, kan vi reparere plager helt andre steder, sier Laila Sælebakke og Linn Skedsmo. FOTO: VIVI RIAN
BEHANDLER: - Refleksologi henspiller på «referert smerte». Ved å trykke på ømme punkter over alt på kroppen, kan vi reparere plager helt andre steder, sier Laila Sælebakke og Linn Skedsmo. FOTO: VIVI RIAN


På Rosenholm Campus tar refleksologene Laila Sælebakke og Linn Skedsmo imot barn og voksne med alle slags plager.

MASTEMYR: Sælebakke og Skedsmo er snart uteksaminert fra Medika Nova. De argumenterer for refleksologi som et supplement til medisinsk behandling.

– I hovedsak er våre egne hender og punktstaver vårt behandlingsverktøy. Ved å stimulere nervepunkter i hudens flater over hele kroppen, setter vi i gang reparasjonsprosesser, sier Sælebakke.

Skedsmo legger til at målet er å bringe kroppen tilbake slik den er skapt på embryostadiet.

Betegnelsen refleksologi henspiller på «referert smerte». - Referert smerte kan være når en får hjerteinfarkt og det stråler smerte ut i armen. Vi jobber motsatt: Stimulerer punkter i armen for å komme i kontakt med svakheter helt andre steder i kroppen.

– Gjør det vondt?

– Ja. Men kroppen responderer naturlig og kommuniserer med punktene. Kroppen skiller ikke på fysiske og psykiske plager.

Mange av plagene pasientene kommer med er stressrelatert. Refleksologene har god erfaring med å behandle blant annet ledd og muskel-rygg og nakkeplager, hodepine, søvnproblemer, kolikk, allergi, mage-tarmproblemer, diabetes og å styrke immunforsvaret.

Link til orginalartikkel: 
https://www.oblad.no/helse/nyhet/rosenholm-campus/nytt-og-ukjent-behandlingstilbud-pa-kolbotn-refleksologi/s/5-68-233681

Føtter og helse - midt i hjertet av Sand

lagt inn 6. des. 2016, 04:05 av Benjamin Alexander Vangen

FOT OG HELSE: Fotterapeut og biomekanisk terapeut Gunn Else Svenneby (t.v.), refleksolog Mari Grue (midten) og fotterapeut Monica Bækken har slått seg sammen, og har blitt til Nord-Odal fot- og helseklinikk.
De jobber alle med å finne årsaken til hvorfor du har vondt. Nå har de slått seg sammen i sentrum.

I de gamle lokalene til politiet har Nord-Odal fot- og helseklinikk flyttet inn. Gunn Else Svenneby, Monica Bekken og Mari Grue har alle drevet på egenhånd i egne lokaler i utkanten av sentrum, men for ett år siden fikk Svenneby en idé om et samarbeid.

Og da lensmannen flyttet ut var anledningen perfekt til å ta det endelige steget. 

– Vi er blitt mye mer synlige i sentrum og vi får samlet all kunnskapen vår, forteller Svenneby før Bekken legger til.

– Og dessuten er det kjempehyggelig og sosialt å være flere. Vi er heldige som har fått det til! Når man er selvstendig næringsdrivende, så blir man mye alene.


Under samme tak

Nå er to fotterapeuter og en refleksolog under ett og samme tak. Svenneby og Bekken behandler helseplager og lidelser knyttet til føtter, hud eller skjelett, og for sykdommer som har innvirkning på føttene. 

Svenneby har også videreutdannet seg til biomekanisk terapeut, noe som betyr at hun kan behandle uspesifikke problemer i fot, knær, hofter og rygg, og har god kompetanse innenfor skotøy og gåmønster.

Snart får også Bekken autorisasjon til å ta i mot pasienter med diabetes, hvor mange får fotsår, nedsatt følsomhet føttene og dårlig blodsirkulasjon, og i ytterste konsekvens kan plagene føre til amputasjon.

Refleksolog Grue behandler hele kroppen, ved for eksempel fjerne spenninger i vev, gi trykkbehandling mot for eksempel muskelplager, migrene, vond rygg eller å gi behandling til pasienter med for eksempel ME eller Parkinson.

– Vi jobber alle med å finne årsaken til hvorfor du har det vondt - ikke symptomer. Dette er et veldig bra tverrfaglig samarbeid, så nå kan det bare komme enda flere kunder, sier Grue.


ODAL FOTOKLUBB: Veggene i klinikken er pyntet opp med bilder fra Odal Fotoklubb, som en liten salgsutstilling.UNDER SAMME TAK: Her i de gamle lokalene til lensmannen i bygda, har flyttet Nord-Odal fot- og helseklinikk inn rett etter påske.

Endelig funnet sin plass

lagt inn 14. mar. 2016, 04:12 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 14. mar. 2016, 15:01 av Tanja Salskov Bye ]


REFLEKSOLOG:  Da hun først valgte å sette seg på skolebenken, falt valget på en utradisjonell utdanning.

Vibeke Tveiten er refleksolog og jobber på Klinikk 13. Valg av utdanning tok hun som godt voksen. Det skyldes dels at hun i flere år var satt ut av spill på grunn av sykdom, og dels at hun prioriterte deltidsarbeid for å kunne være mye hjemme med barna.

– Jeg har alltid lurt på hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Til slutt fant jeg det rette yrket for meg, smiler Vibeke.

I juni 2014 var hun ferdig utdannet fra Medika-Nova i Oslo. Hele sommeren gikk med til oppussing, og i september i fjor åpnet Klinikk no 13 dørene. Der hol- der Vibeke til sammen med to andre refleksologer, samt en ansiktsbehandler.

Følte seg ubrukelig
Vibeke har alltid visst at hun ville jobbe med mennesker. Før hun fikk barn jobbet hun i barnehage. Etter at barna kom, valgte hun å jobbe deltid i butikk, for å ha tid til også å være mye hjemme. Jeg har lært mye av å være syk. Min bagasje har gjort meg sterk og godt rustet til å møte andre i samme situasjon.
– Jeg er glad i mennesker, og jeg liker å yte service, så butikkjobb passet bra for meg, smiler Vibeke.
Hun hadde hele tiden tenkt at hun en dag skulle utdanne seg videre, men slet med sykdom i en periode på 12 år.
– Det tok lang tid før jeg fikk en diagnose, og jeg følte meg rett og slett sliten og ubrukelig, forteller Vibeke alvorlig. I perioder orket hun ikke en gang å lukke opp døra eller ta telefonen, så da hun til slutt fikk diagnosene cøliaki og depresjon, var det en lettelse. I tillegg til skolemedisin oppsøkte Vibeke også en refleksolog. Selv om hun ikke ble frisk av cøliakien, fikk hun livsgnisten tilbake og kom seg ut i jobb igjen.
– Da tenkte jeg at nå er det min tur, og satte meg på skolebenken, smiler hun.

Har kroppen som tastatur
Vibeke forteller at refleksologen arbeider med punkter som finnes over hele kroppen og står i forbindelse med hver- andre via nervesystemet.
– Du kan si at jeg bruker kroppen som tastatur for å oppnå bedring, smiler hun. Hun jobber mye med smertelindring, men også mange andre plager. Hun understreker at hun på ingen måte ser på skolemedisinen som en fiende, men at refleksologi er en god supplerende behandling til tradisjonell medisin.
– Siden jeg har vært psykisk syk selv, vet jeg også hvor viktig den psykiske helsen er. Og jeg vet at ikke alle ting synes på utsiden. Jeg er takknemlig om jeg kan bidra til å finne bakenforliggende årsaker til stress og øke livskvaliteten, sier Vibeke.
Hun er opptatt av å se hele mennesket og legge til rette for at hver og en skal få utnyttet sitt potensiale.
– Det er så viktig at vi innser at vi er bra nok som de vi er, sier hun engasjert.

Har egen heiagjeng
Det siste året har vært preget av mye arbeid og Vibeke har hatt mindre tid til sosialt liv enn før. Heldigvis opplever hun full støtte fra både mannen og de to tenåringsbarna som tar sin del av ansvaret hjemme. 
– De heier på meg og det jeg gjør, avslutter refleksologen fornøyd.

Egen klinikk på Iveland

lagt inn 4. des. 2015, 04:51 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 14. des. 2015, 05:41 av Tanja Salskov Bye ]


Arnvid Vidnes tilbyr refleksologi og massasje i egne lokaler på Birketveit.

Refleksologisk behandling er nok ukjent for de fleste. I behandlingsformen som kalles refleksologi, har en funnet og systematisert punkter på hele kroppen.

Les hele saken her

Stimulere kroppens tastatur

lagt inn 4. des. 2015, 04:39 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 14. des. 2015, 08:30 av Tanja Salskov Bye ]

Anne, Brit og Elisabeth ble så bra etter refleksologibehandling - at alle tre tok utdannelsen.


Kroppen og foten i fokus

lagt inn 8. jun. 2015, 03:50 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 16. aug. 2015, 09:15 av Tanja Salskov Bye ]

På Bøndenes hus kan du få fikset føttene og få refleksologi-behandling og kostholdsveiledning. Her driver Gunn-Inger Wiik Larsen og Elisabeth Andreassen.

Har sansen for nerver

lagt inn 27. apr. 2015, 04:37 av Refleksologforeningen Administrator

Hege arbeider som refleksolog. Denne behandlingsformen er relativt ny og anvender et slags omvendt perspektiv for behandling.


Hodepine og migrene: Artikkel fra Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft nr. 2 2015

lagt inn 14. apr. 2015, 13:03 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 15. apr. 2015, 08:15 av Rannveig Riddell ]

Tom Bjørvik (45 år) tok kontakt med meg i desember 2013 på grunn av at han hadde hatt svært plagsomme smerter i nakken de siste 15–20 årene. Under første behandling fortalte han meg at han også var plaget av migrene (øyemigrene). Jeg foreslo da at jeg også skulle behandle ham for det. Tom hadde forsøkt “alt” uten å finne en behandlingsform som ga varige effekter, og nakkesmertene og migreneanfallene begrenset ham ofte i hverdagen.

Artikkel i Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft nr. 7 2014

lagt inn 9. nov. 2014, 13:05 av Tanja Salskov Bye   [ oppdatert 30. jan. 2015, 01:26 av Refleksologforeningen Administrator ]

Refleksologforeningen presenterer foreningen og refleksologien i artikkel i Helsemagasinet Vitenskap og fornuft nr.7 2014.

Artikkelen er gjengitt i vedlagte pdf fil. For å se selve artikkelen på trykk kan du kjøpe magasinet hos Narvesen, 7/11, helsekostforretninger osv. eller bestille på www.vof.no


1-10 of 29