I media‎ > ‎

Endelig funnet sin plass

lagt inn 14. mar. 2016, 04:12 av Refleksologforeningen Administrator   [ oppdatert 14. mar. 2016, 15:01 av Tanja Salskov Bye ]

REFLEKSOLOG:  Da hun først valgte å sette seg på skolebenken, falt valget på en utradisjonell utdanning.

Vibeke Tveiten er refleksolog og jobber på Klinikk 13. Valg av utdanning tok hun som godt voksen. Det skyldes dels at hun i flere år var satt ut av spill på grunn av sykdom, og dels at hun prioriterte deltidsarbeid for å kunne være mye hjemme med barna.

– Jeg har alltid lurt på hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Til slutt fant jeg det rette yrket for meg, smiler Vibeke.

I juni 2014 var hun ferdig utdannet fra Medika-Nova i Oslo. Hele sommeren gikk med til oppussing, og i september i fjor åpnet Klinikk no 13 dørene. Der hol- der Vibeke til sammen med to andre refleksologer, samt en ansiktsbehandler.

Følte seg ubrukelig
Vibeke har alltid visst at hun ville jobbe med mennesker. Før hun fikk barn jobbet hun i barnehage. Etter at barna kom, valgte hun å jobbe deltid i butikk, for å ha tid til også å være mye hjemme. Jeg har lært mye av å være syk. Min bagasje har gjort meg sterk og godt rustet til å møte andre i samme situasjon.
– Jeg er glad i mennesker, og jeg liker å yte service, så butikkjobb passet bra for meg, smiler Vibeke.
Hun hadde hele tiden tenkt at hun en dag skulle utdanne seg videre, men slet med sykdom i en periode på 12 år.
– Det tok lang tid før jeg fikk en diagnose, og jeg følte meg rett og slett sliten og ubrukelig, forteller Vibeke alvorlig. I perioder orket hun ikke en gang å lukke opp døra eller ta telefonen, så da hun til slutt fikk diagnosene cøliaki og depresjon, var det en lettelse. I tillegg til skolemedisin oppsøkte Vibeke også en refleksolog. Selv om hun ikke ble frisk av cøliakien, fikk hun livsgnisten tilbake og kom seg ut i jobb igjen.
– Da tenkte jeg at nå er det min tur, og satte meg på skolebenken, smiler hun.

Har kroppen som tastatur
Vibeke forteller at refleksologen arbeider med punkter som finnes over hele kroppen og står i forbindelse med hver- andre via nervesystemet.
– Du kan si at jeg bruker kroppen som tastatur for å oppnå bedring, smiler hun. Hun jobber mye med smertelindring, men også mange andre plager. Hun understreker at hun på ingen måte ser på skolemedisinen som en fiende, men at refleksologi er en god supplerende behandling til tradisjonell medisin.
– Siden jeg har vært psykisk syk selv, vet jeg også hvor viktig den psykiske helsen er. Og jeg vet at ikke alle ting synes på utsiden. Jeg er takknemlig om jeg kan bidra til å finne bakenforliggende årsaker til stress og øke livskvaliteten, sier Vibeke.
Hun er opptatt av å se hele mennesket og legge til rette for at hver og en skal få utnyttet sitt potensiale.
– Det er så viktig at vi innser at vi er bra nok som de vi er, sier hun engasjert.

Har egen heiagjeng
Det siste året har vært preget av mye arbeid og Vibeke har hatt mindre tid til sosialt liv enn før. Heldigvis opplever hun full støtte fra både mannen og de to tenåringsbarna som tar sin del av ansvaret hjemme. 
– De heier på meg og det jeg gjør, avslutter refleksologen fornøyd.
Comments