I media‎ > ‎

Refleksolog Matilda Øien: Dagens Næringsliv intervju 9.11.09

lagt inn 9. feb. 2012, 02:43 av Ashley Riddell   [ oppdatert 24. mai 2012, 10:08 av Refleksologforeningen Administrator ]
Refleksolog Matilda Øien ble intervjuet av Maria Henningson fra Dagens Næringsliv 9.11.09.

Intervjuet gjengis her.

PROFIL

 Navn : Matilda Øien    
 Alder : 36
 Sivilstatus : Gift, to barn (5 og 8 år)
 Utdannelse : Bachelor i Human Resources (HR)
Refleksologiutdannelse ved Medika Nova (2,5 år)
 Karriere : 11 år innen HR, headhunting og rekrutteringi Oslo.
Startet 2008 enkeltmannsforetaket Bærum Refleksologi

Magefølelsen sa mennesker

Skiftet to ganger : Magefølelsen førte svenske Matilda Øien til Norge etter studier innen HR og rekruttering. Etter 11 år i rekrutteringsbransjen gjorde den samme magefølelsen at hun sa opp jobben for å bli refleksolog.

Utenfor en av de industrihistoriske treverksbygningene på Bærums Verk henger et skilt i smijern hvor det står Bærum Refleksologi. I et lite rom i annen etasje jobber refleksolog Matilda Øien. Her ute er det ikke mange mennesker som tusler forbi en kald høstdag i november. Likevel var det ønsket om å jobbe med mennesker som førte Øien hit.

Dårlig Spiral

Matilda Øien valge HR-studier fordi hun ville jobbe med mennesker, og det har hun gjort. Hun flyttet fra Göteborg til Oslo og fikk en karriere innen rekruttering og headhunting. Etter hvert oppdaget hun at jo høyere hun klatrert i karrierestigen, jo mindre jobbet hun faktisk med mennesker. - Det ble mer prosesser, mail, administrasjon og systemjobbbing, sier hun.

Første gang hun hørte om refleksologi var da hun fikk migrene etter å ha født sitt andre baren. Etter bare noen få behandlinger hos naboen, som var refleksolog, var migrenen borte. Interessen ble tent, og hun begynte selv å studere refleksologi ved siden av fulltidsjobb og små barn. - Jeg kjente at det bare ble mer og mer interessant, jo mer jeg lærte, sier hun.

Tok stilling

Den gangen jobbet Øien som rekrutteringsansvarlig i et større konsulentselskap i Oslo. - Vendepunktet kom når jeg ble tilbudt en høyere stilling. Det fikk meg til å tenke etter om det var dette jeg ville. Magefølelsen svarte nei og istedenfor å takke ja til forfremmelsen, sa hun opp jobben. Øien poengterer at hun trivdes godt i jobben og hadde gode kolleger. - Men det var noe i meg som ikke føltes helt riktig. Jeg tror jeg gjorde forandringen i tide, før jeg begynte å mistrives, konstanterer hun.

Øien har sett at det å jobbe med mennesker kan bety mange ting. Innen rekruttering handler det om å lære mennesker å kjenne gjennom intervjuer og papirarbeid. I dag jobber hun mer fysisk med mennesker, og bruker hender og sonestaver for å stimulerer og behandle refleks-soner over hele kroppen. - Refleksologer går ikke alltid direkte til problemet og behandler. Et kneproblem kan for eksempel komme fra 
kjevespenninger. For å lette på spenningene i kjeven behandler vi punkter i hender, armer og ører, forteller hun.

Øien trekker frem både positive og negative sider ved jobbskiftet. Blant annet har Øien blitt nødt til å prioritere bort noe luksus. - Jeg savner å ha kollegaer, men jeg savner ikke karrierejaget, avslutter hun.

FØR OG ETTER

Før
  • Mer negativt stress i hverdagen.
  • Tenkte ikke så mye når jeg dro kortet.
  • Jobbet ikke like mye, men hadde mindre kontroll over egen tid.

Etter
  • Stresser mindre og styrer min tid mer selv.
  • Jeg har mindre lønn og tenker mer på hva jeg kjøper.
  • Har fått ny energi.kilde : Dagens Næringsliv 09.11.09
Comments