I media‎ > ‎

Refleksolog Sissel Langørgen - Melhusporten 19. mai 2011

lagt inn 9. feb. 2012, 02:55 av Ashley Riddell   [ oppdatert 24. mai 2012, 06:05 av Refleksologforeningen Administrator ]
Pollenallergi er det mange som sliter med. Hos refleksolog Sissel Leinum Langørgen er det hjelp å få, her er det Nina Berg som får behandling.

I Karivollvegen på Melhus holder refleksolog Sissel Langum Langørgen hus. Hun har hatt sine tjenester tilgjengelig for melhusbyggen i over ett år, der hun bidrar med refleksologi til alle typer pasienter. Kort sagt består kroppen av reflekssoner, og disse utgjør et permanent sonesystem. Stimulerer man disse punktene sendes signaler via nervesystemet til kroppen. Refleksologen har kunnskap om hvilke soner som gjelder for bestemte deler av kroppen, slik at man gjennom behandlingen får kontakt med kroppens reparasjonssystem og bidrar til at problemet forsvinner. Langørgen behandler med hendene ved hjelp av trykk, hudrulling, massasje eller skraping. Sonestav kan også benyttes. -

Mange er nok skeptiske til slike behandlingsformer, det var jeg også selv før jeg startet med utdanningen min. Men etter å ha fått tilbakevist min skepsis med resultater og bevis på at denne behandlingsformen faktisk fungerer er jeg ikke i tvil – refleksologi gjør underverker for alle typer plager og problemer relatert til kroppen, sier Langørgen.

Behandler de fleste plager

Langørgen behandler mange ulike plager, deriblant pollenallergi, kroniske skader, urinveisplager, hodepine, hjerteflimmer og rygg- og nakkeplager. Og dette er bare et lite utvalg av hva hun bruker refleksologi til. – Det er pasienter i alle aldre som kommer hit. Jeg har behandlet alt fra små barn med kolikk, til eldre personer som har problemer med hjerteflimmer. Hos enhver pasient som kommer hit prøver jeg å finne ut av årsaken til problemet. Jeg fjerner altså ikke bare problemet, men kartlegger også hva som ligger bak symptomene, forteller refleksologen Sissel Leinum Langørgen.

Uten resept

Med kroppen som tastatur arbeider altså en refleksolog med et vidt spekter av plager og problemer på fysisk og psykisk plan. Langørgen syns det er motiverende å se hvilken effekt refleksologi har på folk, og at det faktisk fungerer. – Jeg har for eksempel hjulpet par som er barnløse til å bli gravide. Det er spesielt gøy når jeg kan hjelpe folk på denne måten, og at behandlingen jeg gir er en katalysator dersom par strever med det å få barn, smiler Langørgen.I perioden etter jul kommer det mange innom for å få hjelp med pollenallergi, men refleksologen ser også at behovet blir større for blant annet stressdemping.

- I forhold til stressrelaterte plager, trykker jeg på punkter som demper kortisolnivået i kroppen, og det er med på å roe kroppen ned. I dagens samfunn er det mye stress og kav, og behovet for å få bukt med plager relatert til dette er stort, sier Langørgen. Hun har i tillegg jobbet endel med barn som har ADHD, også disse har god effekt på refleksologi.

– Behandlingen er med på å roe ned de som har fått denne diagnosen, det vil si at mange slipper medisin etter å ha fått behandling med refleksologi. Mitt ønske er at folk skal få kjennskap om hva refleksologi er og hva det kan hjelpe mot, det er ikke bestandig slik at et pillebrett fungerer best mot alle typer sykdom, avslutter refleksologen Langørgen.

For mer informasjon om hva refleksolog Sissel Leinum Langørgen driver med kan du ta en titt på hjemmesiden hennes her. I tillegg kan du nå henne på telefon 906 03 888.

Comments